Jeesus - pelastajamme

"Juhannuksena vietämme, Johannes Kastajan, Jeesuksen serkun, syntymäjuhlaa. Johanneksen merkitys on ennenkaikkea siinä, että hän toimi Kristuksen esittelijänä. Johannes sanoi: "Katsokaa: Jumalan Karitsa, joka ottaa pois maailman synnin!” (Joh. 1:29). Kristinuskossa ei ole kyse ensisijaisesti etiikasta tai filosofiasta, vaan persoonasta. Kyse on siitä, kuka Jeesus Kristus on ja mitä hän on tehnyt puolestamme.

Emme kykene löytämään Jumalaa oman järkemme tai kokemuksemme varassa, mutta Jumala tulee itse ihmiseksi löytääkseen meidät. Emme ole kelvollisia Jumalan läsnäoloon, sillä olemme syntisiä. Jumalan Poika täytti kuitenkin puolestamme Jumalan käskyt, jotka heijastavat Jumalan pyhää ja vanhurskasta luonnetta, sekä kantoi ristinkuolemallaan kaikkien pahojen tekojemme, sanojemme, ajatustemme ja laiminlyöntiemme rangaistuksen.

Erityisen mielenkiintoiseksi asian tekee se, että Jumalan voi kohdata tänäänkin. Kristittyjen kokemus halki vuosituhansien on, että Jumala kohtaa kansaansa elämää mullistavalla tavalla sanansa ja Pyhän Henkensä kautta. Jeesus ei ole vain kauan sitten elänyt viisas opettaja. Hän on myös ylösnoussut Vapahtaja, joka voi vapauttaa meidät syyllisyydestä ja kuolemasta, sekä antaa elämäämme todellisen tarkoituksen. Jumala tarjoaa meille lahjana pelastusta, jonka voimme ottaa vastaan kääntymällä synneistämme hänen puoleensa ja uskomalla Jeesukseen. Jeesus on luvannut olla seuraajiensa kanssa joka päivä paluuseensa asti ja viedä jokaisen omansa uuteen kauniimpaan maailmaan."

Pastori Juha Mikkkonen